Orván Viktor Wolfgang Schäuble-ra emlékezett

A magyar kormányfő Angela Merkel egykori pénzügyminiszterét búcsúztatja. „Ma egy látnok német politikust, egy nagy európai államférfit és Magyarország igaz barátját gyászoljuk: Wolfgang Schäuble-t. Őszinte részvétemet fejezem ki családjának és Németország népének” – búcsúztatja a német politikust Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos X-csatornáján.

Orván Viktor Wolfgang Schäuble-ra emlékezett

81 éves korában elhunyt a Bundestag egykori elnöke, a CDU vezetője, Wolfgang Schäuble. 2023. december 26-án este békésen elaludt otthonában, családja körében. A politikust 1990-ben, kilenc nappal az újraegyesítés után egy tébolyult fegyveres golyói megbénították és majdnem megölték, haláláig kerekesszékbe kényszerült

Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Jörg Carstensen

Wolfgang Schäuble, német politikus, Angela Merkel egykori pénzügyminisztere, a CDU egykori elnöke kedd este halt meg otthonában.

Schäuble 1990-ben részt vett a német újraegyesítésről szóló tárgyalásokon, és pénzügyminiszterként központi szerepet játszott abban az erőfeszítésben, amellyel Európát több mint két évtizeddel később sikerült kihúzni az adósságválságból – írta meg a The Guardian.

A kiemelkedő jelentőségű német politikus családjának Kövér László, az Országgyűlés elnöke is részvétét fejezte ki.

Írta a Magyar Hírlap